MENÜ
               hétköznapok
                                                     Minden, ami hétköznap
méteres kalács

méteres kalács Méteres kalács:

4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverünk, közben hozzáadunk kanalanként 1 dl étolajat és 1 dl langyos vizet, majd 25 dkg lisztet, 1 sütőport és 4 tojás kemény habját.
A masszát 2 részre osztjuk 2 őzgerinc sütőbe. Az egyik felét sárgán hagyjuk, a másik felébe 2 ek. kakaót, 1 ek. étolajat, 1 ek. langyos vizet keverünk.
Krém:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 kanál rum, ezt habosra keverjük.
4 dl tejbe 1 csom. puncspudingot felfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel.

Ha megsült és kihűlt a tészta, 1 cm-es darabokra szeleteljük, és a következőképpen rakjuk össze:
Sárga tészta, krém, barna tészta, krém és így tovább, amíg el nem fogy.
A tetejére csokoládémázt készítünk:
2 db 10 dkg-os tortabevonó, 3 ek. víz, 1 ek.olaj. Vízgőz fölött felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.


Raffaelló szelet

Hozzávalók:
  • Tészta:
  • 6 db tojás fehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • Krém:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 6 tojás sárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg  sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:



TÉSZTA:
A 6 tojás fehérjét 25 dkg cukorral kemény habbá verjük. Belekeverünk 10 dkg réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Vajazott, lisztezett tepsiben (vagy 26 cm átmérőjű tortaformában) sütjük, szép barnásrózsaszínre (hamar megsül). Azonnal kiborítjuk, morzsával enyhén megszórt deszkára.

KRÉM:
A pudingot, a 6 tojás sárgáját, 10 dkg cukrot 3 dl tejjel simára keverünk, majd felfőzzük. 20 dkg margarint habosra keverünk 10 dkg porcukorral. A két krémet hidegen összekeverjük. Óvatosan megfordítjuk a tésztát és megkenjük a krémmel. Tetejére pirított mandulát szórunk.


Túrós-kávés szelet

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg  sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál lekvár

 

  • A töltelékhez:
  • 5 dkg  sütőmargarin
  • 1 kg (2 csomag) túró
  • 2 db tojás sárgája
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás fehérje
  • 30 dkg babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint szárított gyümölcs
  • feketekávé

Elkészítés:

A lisztet, a margarint elmorzsolom, hozzáadom a porcukrot, és a tészta többi hozzávalóival összegyúrom. Az összeállított tésztát kikent, kilisztezett tepsibe rakom és megkenem lekvárral. A töltelék hozzávalóit összedolgozom. Leteszek egy sor kávéba mártott babapiskótát, erre kerül a töltelék, amit megszórok kevés piskótamorzsával, végül pedig megsütöm.


Kókuszkocka

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 tojás, 2 evőkanál méz, 1 csomag sütőpor, 30 dkg liszt, 2 dl tej, kókuszreszelék. A mázhoz 20 dkg margarin, 6 evőkanál cukor, 3 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál tej

A cukrot, a margarint, a tojást két evőkanál folyékony mézzel habosra keverjük. A sütőport a liszttel összekeverjük és a kikavart masszához adjuk. 2 dl tejet adunk hozzá és jól összekeverjük.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és lassú tűznél megsütjük.Sütés után kockákra vágjuk. Amikor kihűlt csoki-mázba forgatjuk, és kókuszreszelékbe mártjuk.


 

Asztali nézet