méteres kalács Méteres kalács: |
TÉSZTA:
A 6 tojás fehérjét 25 dkg cukorral kemény habbá verjük. Belekeverünk 10 dkg réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Vajazott, lisztezett tepsiben (vagy 26 cm átmérőjű tortaformában) sütjük, szép barnásrózsaszínre (hamar megsül). Azonnal kiborítjuk, morzsával enyhén megszórt deszkára.
KRÉM:
A pudingot, a 6 tojás sárgáját, 10 dkg cukrot 3 dl tejjel simára keverünk, majd felfőzzük. 20 dkg margarint habosra keverünk 10 dkg porcukorral. A két krémet hidegen összekeverjük. Óvatosan megfordítjuk a tésztát és megkenjük a krémmel. Tetejére pirított mandulát szórunk.
A lisztet, a margarint elmorzsolom, hozzáadom a porcukrot, és a tészta többi hozzávalóival összegyúrom. Az összeállított tésztát kikent, kilisztezett tepsibe rakom és megkenem lekvárral. A töltelék hozzávalóit összedolgozom. Leteszek egy sor kávéba mártott babapiskótát, erre kerül a töltelék, amit megszórok kevés piskótamorzsával, végül pedig megsütöm.
Kókuszkocka
Hozzávalók: 20 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 tojás, 2 evőkanál méz, 1 csomag sütőpor, 30 dkg liszt, 2 dl tej, kókuszreszelék. A mázhoz 20 dkg margarin, 6 evőkanál cukor, 3 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál tej A cukrot, a margarint, a tojást két evőkanál folyékony mézzel habosra keverjük. A sütőport a liszttel összekeverjük és a kikavart masszához adjuk. 2 dl tejet adunk hozzá és jól összekeverjük. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és lassú tűznél megsütjük.Sütés után kockákra vágjuk. Amikor kihűlt csoki-mázba forgatjuk, és kókuszreszelékbe mártjuk. |
|